Pedagoog

Su'en Verweij
Pedagoog

Gebiedsmanager

Monique Windrich
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gebiedsmanager

 

Adres

Bertrand Russellplaats 7
3069 CA Rotterdam
Ommoord
T 06 - 42 39 76 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
LRK-nummer 137.508.669 (peuteropvang) | 156.602.428 (BSO)


IKC Nova biedt kinderen unieke kansen om zich te ontwikkelen tot stralende jonge mensen. Met een breed programma op het gebied van sport en wetenschap & technologie dagen we alle kinderen uit op zoek te gaan naar de eigen kwaliteiten en ontwikkelkansen. Zodat schoolverlaters zelfverzekerd aan hun volgende levensfase kunnen beginnen.

Binnen het IKC is veel aandacht voor de samenwerking tussen school, kinderopvang en thuis. In activiteiten wordt daar waar mogelijk samen opgetrokken. We benutten elkaars deskundigheid en hebben een eenduidige aanpak in leermethodiek en rapportage. Daarnaast werken de pedagogisch medewerkers van KindeRdam ook als onderwijsassistenten op de school. We communiceren vanuit één organisatie, makkelijk voor zowel kind en ouders. Meer informatie over de school en het onderwijsprogramma vind je op de website van IKC Nova.

Peuteropvang
KindeRdam verzorgt binnen IKC Nova de peuteropvang. De peuters krijgen hier alle ruimte zich te ontwikkelen. Ze leren er samen delen, spelen, luisteren, vertellen, zingen en weerbaar worden. Onze pedagogisch medewerkers werken daarbij met thema’s van Uk en Puk. Deze pedagogische methode is speciaal ontwikkeld voor Voorschoolse Educatie (VE). De kinderen worden hiermee op speelse wijze al voorbereid op de basisschool, waardoor de overgang kleiner is en ze een betere start maken. En natuurlijk spelen we ook graag buiten.

De thema’s van Uk en Puk sluiten aan op het programma Sil, dat door de school wordt gebruikt voor de groepen 1 en 2. Op die manier ontstaat een doorgaande ontwikkellijn van de peuteropvang naar de basisschool.

De peuterspeelzaal is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.40 tot 11.55 uur en op woensdag van 08.40 tot 12.05 uur. Deze tijden sluiten aan op de schooltijden.

BSO
Naast de peuteropvang verzorgt KindeRdam binnen IKC Nova ook de voorschoolse en naschoolse opvang en vakantieopvang. De buitenschoolse opvang vindt plaats in een gezellige, eigen ruimte binnen de school. We spelen ook graag buiten, op het gedeelde schoolplein.

De pedagogisch medewerkers bieden uitdagende activiteiten aan. Daarbij wordt rekening gehouden met de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Ook hier sluiten de activiteiten aan op het aanbod van de basisschool. Een vertrouwd gevoel voor de kinderen.

Op de woensdagen voegen wij samen met BSO Prins Alexander. De kinderen van BSO Prins Alexander gaan dan samen met de pedagogisch medewerkers van school naar de BSO van IKC Nova. Ouders kunnen hun kind(eren) hier aan het einde van de dag ophalen.

Samen met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders.

Openingstijden peuteropvang

OPENINGSTIJDEN

maandagochtend:

08:40

11:55 uur

dinsdagochtend:

08:40

11:55 uur

woensdagochtend:

08:40

12:05 uur

donderdagochtend:

08:40

11.55 uur

vrijdagochtend:

08:40

11:55 uur
Openingstijden BSO

OPENINGSTIJDEN

maandag:

07:00

18:30 uur

dinsdag:

07:00

18:30 uur

woensdag:

07:00

18:30 uur

donderdag:

07:00

18:30 uur

vrijdag:

07:00

18:30 uur

schoolvakanties:

07:30

18:00 uur