Kinderopvangtoeslag
De vermelde tarieven in deze PakketWijzer zijn bruto tarieven. Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag, krijgen hiervan een deel terug van de Belastingdienst. Op toeslagen.nl kun je berekenen wat je eigen bijdrage zal zijn.

Hulp nodig bij het regelen van je kinderopvangtoeslag? De Belastingdienst kan je helpen.
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag? Als je wilt, kan KindeRdam je aanmelden voor persoonlijke hulp en begeleiding door de Belastingdienst. De Belastingdienst neemt dan contact met je op om de toeslag met je te bespreken.

Heb je hier interesse in? Stuur ons dan een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bellen kan ook: 010 44 300 36. Wij helpen je dan met het invullen van het aanmeldformulier.

Heb je geen persoonlijke begeleiding nodig, maar zit je wel met vragen?
Heb je geen behoefte aan persoonlijke begeleiding door de Belastingdienst, maar zit je met een eenvoudige vraag over het aanvragen van (of het recht op) kinderopvangtoeslag? Bel dan met de BelastingTelefoon via 0800 0543. Je kunt ook informatie vinden op toeslagen.nl.

Ook handig: de app Kinderopvangtoeslag
Met de app Kinderopvangtoeslag kun je je gegevens checken en wijzigingen eenvoudig en snel doorgeven aan de Belastingdienst. Je kunt ook berichten ontvangen in de app. Bijvoorbeeld als de Belastingdienst ziet dat de gegevens die jij aan hen doorgeeft, anders zijn dan de gegevens die ze van KindeRdam krijgen. Zo krijg je meer inzicht in je kinderopvangtoeslag en voorkom je dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt. Je kunt de app downloaden in de AppStore en PlayStore.

Kindontwikkeling
Het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen staan bij KindeRdam centraal. Daar investeren we veel in. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de deskundigheid van onze pedagogisch medewerkers. Ze worden hierbij ondersteund en geadviseerd door onze 5 pedagogen en 16 pedagogisch coaches. Dit komt de ontwikkeling van de kinderen ten goede. Lees hier meer over in ons Pedagogisch beleid

...Inclusief heel veel
Voor al onze pakketten geldt dat ze inclusief heel veel zijn, zoals: luiers, lunch, gezonde tussendoortjes, drinken, dagelijks fruit, uitstapjes, voorschoolse educatie voor twee - tot vierjarigen, speel- en knutselmaterialen, workshops op de BSO, opvang tijdens schoolsluitingsdagen en BSO Vakantieland tijdens de schoolvakanties. Onze uurprijzen zijn bovendien inclusief hulp door onze klantadviseurs bij je berekening en/of aanvraag van de kinderopvangtoeslag.

Wat kost mij dat?
Met de onderstaande rekentool kun je de kinderopvangkosten voor de pakketten berekenen. Dan weet je wat je kunt verwachten. Je gegevens worden niet opgeslagen, maar geven wel een goede indruk van de netto kosten. Uiteraard kun je ook de verschillende vormen van opvang of pakketten vergelijken.

De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub....
 • 52 weken pakket: € 8,46 per uur
 • 48 weken pakket: € 8,71 per uur
 • 40 weken pakket: € 9,96 per uur
 • Extra dag(deel): afname van een extra dag(deel) wordt apart gefactureerd.

 • 52 weken pakket: € 7,27 per uur
 • 48 weken pakket: € 7,83 per uur
 • 40 weken pakket: € 8,53 per uur
 • Voorschoolse opvang 40 weken pakket: € 7,27 per uur
 • Extra dag: afname van een extra dag(deel) wordt apart gefactureerd.


 • 12 weken Vakantiepakket: € 7,27 per uur
 • 8 weken Vakantiepakket: € 7,83 per uur


 • Peuteropvang: € 8,46 per uur

Het beleid van de peuteropvang wordt per gemeente bepaald. Heb je een VVE-indicatie, CJG formulier of formulier voor Extra Spelen en leren? Dan kan je kind extra dagdelen op de peuteropvang komen. Voor de details per locatie mail je met klantadvies.  


 • 52 weken pakket: € 9,15 per uur
 • 52 weken pakket kinderdagverblijf Groot Handelsgebouw: € 9,36 per uur
 • 40 weken pakket kinderdagverblijf Nieuwstraat: € 9,15 per uur
 • Extra dagdelen: € 10,18 per uur
 • Extra dagdelen bij kinderdagverblijf Groot Handelsgebouw: € 10,39 per uur


 • NSO 40 weken pakket: € 8,70 per uur
 • NSO extra half uur 40 weken pakket: € 8,70 per uur
  Alleen voor de Willibrordschool.
 • VSO 40 weken pakket: € 8,70 per uur
 • Extra dagdelen: € 9,74


 • 12 weken Vakantiepakket: € 8,70 per uur
 • 6 en 9 weken Vakantiepakket: € 8,70 per uur


 • Peuteropvang: € 8,46 per uur


Kinderen komen op hun vaste dag(en) naar de kinderdagopvang en de buitenschoolse opvang. Dit komt de stabiliteit van de groepen en daarmee de pedagogische kwaliteit van de opvang ten goede. 

Ruilpunten  
Als je een opvangdag niet kunt afnemen, kun je deze afmelden. Je ontvangt hiervoor ruilpunten, die je later weer kunt inzetten. Het ruilen is afhankelijk van de bezetting op de groep, waarbij de wettelijk vereiste beroepskracht/kindratio (BKR) leidend is. Voor het ruilen van dagen hanteren wij een aantal belangrijke voorwaarden. Deze lees je in onze PakketWijzer.


 • € 8,97 per uur voor dagopvang
 • € 8,21 per uur voor BSO

Wij bieden op enkele locaties de mogelijkheid om flexibele opvang af te nemen. Dit is alleen mogelijk als hiervoor plaats is. Voor flexibele opvang hanteren wij een aantal belangrijke voorwaarden. Deze lees je in onze PakketWijzer.


Al onze locaties zijn gesloten tijdens de onderstaande schoolvakanties. Sommige peuteropvang locaties zijn ook gesloten tijdens schoolvakanties en op eventuele door school in de schoolgids vermelde schoolsluitingsdagen. Dit kun je navragen op jouw locatie. Voor feestdagen en onze studiedag wordt geen restitutie verleend. Het is ook niet mogelijk deze dagen te ruilen. 

Vakantieweken  

Kerstvakantie 1 t/m 3 jan. 2021  
Voorjaarsvakantie 20 t/m 28 feb. 2021  
Meivakantie   1 t/m 16 mei 2021 
Zomervakantie 17 juli t/m 29 aug. 2021 
Herfstvakantie 16 t/m 24 okt. 2021         
Kerstvakantie  25 t/m 31 dec. 2021   


Sluitingsdagen

Nieuwjaarsdag vrijdag 1 jan. 2021
Studiedag nog niet bekend
2e Paasdag   maandag 5 april 2021
Koningsdag   dinsdag 27 april 2021
Hemelvaartsdag    donderdag 13 mei 2021    
2e Pinksterdag    maandag 24 mei 2021   De gemeente Rotterdam vindt de ontwikkeling van jonge kinderen erg belangrijk. Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat je voor de opvang van je kind (in de dagopvang of peuteropvang) in aanmerking komt voor een lagere ouderbijdrage. Of dat je kind recht heeft op (deels) gratis uren Extra Spelen en Leren. Ouders in de schuldsanering kunnen mogelijk gebruik maken van de regeling Gelijke Kansen. Hier lees je wanneer je in aanmerking komt voor lagere of geen eigen bijdrage of uren Extra Spelen en Leren. 

Heb je vragen of wil je in contact komen met klantadvies? Wil je een afspraak maken om een locatie te bezoeken, of je meteen inschrijven? Klik op een van de knoppen.