Buitenschoolse opvang: bij KindeRdam een hele belevenis
Enthousiaste pedagogisch medewerkers zien waaraan je kind behoefte heeft, betrekken de kinderen bij activiteiten en geven hen de ruimte zelf activiteiten te ondernemen. Zo stimuleren zij kinderen in hun ontwikkeling.

Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je daarna niets liever dan ontspannen, fijn spelen, samen met leeftijdgenootjes leuke dingen doen of gewoon even chillen. Dat kan allemaal in de veilige en vertrouwde omgeving van de BSO's van KindeRdam.

Kinderen moeten in onze maatschappij aan steeds hogere eisen voldoen, de 21st Century Skills beheersen. KindeRdam werkt onder meer met het programma Techniek & ik. Hiermee krijgen basisschoolkinderen van 4 tot 13 jaar de ruimte en gelegenheid om van alles te onderzoeken en te ontdekken, zelf aan de slag gaan met allerlei proefjes bijvoorbeeld.

Op alle BSO's heerst een gezellige en huiselijke sfeer. Je kunt er vrij spelen of deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals koken en toneelspelen. Vanzelfsprekend begeleiden onze professionele pedagogisch medewerkers de activiteiten. Zij bieden de kinderen stimulerende ontwikkelingsactiviteiten die passen bij hun leeftijd en ontwikkeling en waarmee zij, samen met anderen, hun wereld verder kunnen uitbreiden, hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en trots kunnen zijn op zichzelf.

Mogelijkheden voor buitenschoolse opvang (BSO) bij KindeRdam:

Voorschoolse opvang (VSO)
Voor schooltijd opvang nodig? Ook dat is geen probleem met de voorschoolse opvang (VSO) van KindeRdam. Dit wordt niet op alle locaties aangeboden, maar er is altijd een locatie in de buurt open. Informeer ernaar bij de gewenste locatie. Als zij zelf niet open zijn, weten zij wat de beste optie is. Je kunt ook contact opnemen met de afdeling klantadvies.

Naschoolse opvang (NSO)
De opvang van kinderen in de bassisschoolleeftijd na schooltijd tijdens schoolweken noemen we naschoolse opvang (NSO). Deze opvang wordt vaak buitenschoolse opvang genoemd. Op alle KindeRdam-BSO's wordt deze vorm aangeboden. Kijk bij de gewenste locatie voor de exacte openingstijden.

Vakantieopvang
Tijdens de vastgestelde schoolvakantieweken zijn de BSO's van KindeRdam gewoon geopend. Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende vriendjes zijn om mee te spelen, worden soms locaties samengevoegd. Tijdens vakanties worden diverse activiteiten aangeboden. Het is ook mogelijk alleen tijdens deze vakantieweken opvang af te nemen. Informeer hiernaar bij de gewenste locatie.

Opvang op schoolvrije dagen
In principe geldt: 'school dicht, BSO open'. Dus ook tijdens schoolvrije dagen, mits vermeld in de schoolkalender, is opvang mogelijk, afhankelijk van het opvangpakket dat je kiest. Valt de schoolvrije dag op een dag waarop je normaal ook opvang afneemt, dan is je kind de hele dag van harte welkom. Valt een schoolsluitingsdag niet op een dag waarop je kind normaal naar de opvang gaat, dan kun je deze dag wel extra inkopen. Een vakantiedag kan niet ingezet worden op een schoolsluitingsdag. Om ervoor te zorgen dat er voldoende vriendjes zijn om mee te spelen, kan de opvang op een andere locatie plaatsvinden.

Ruilen van dagen of extra opvangdagen
Het ruilen van opvangdagen is mogelijk één maand voor of één maand na de opvangdag, mits de bezetting het toelaat. Het ruilen van dagdelen op onze sluitingsdagen of een ziektedag van je kind is niet mogelijk. Alle regels voor het ruilen van opvangdagen vind je in onze PakketWijzer. Ook het afnemen van een extra dag(deel) is in overleg mogelijk. Deze extra uren zullen op basis van het tarief van het gekozen pakket berekend worden.

Tussenschoolse opvang (TSO) of overblijven
Op scholen zonder continurooster mogen kinderen thuis gaan eten. Dit is echter niet altijd mogelijk. Hiervoor biedt KindeRdam op een aantal scholen Tussenschoolse opvang (TSO) of overblijven. Hoe dit geregeld is, is per school verschillend. Voor vragen kun je het beste contact opnemen met de school of met onze afdeling Klantadvies.