Kinderopvang volgens de antroposofische visie
Op onze locaties van Het Kleine Rijk werken wij met de antroposofische ideeën van Rudolf Steiner. De pedagogisch medewerkers volgen en begeleiden het vrije spel van de kinderen zonder zich daar al te zeer mee te bemoeien. Er is mooi, eenvoudig en duurzaam speelgoed van natuurlijke materialen, waaraan de fantasie iets kan toevoegen. Het speelhuisje, de kisten, de planken en blokken, verkleedkleren, lappen en doeken activeren het spel van de kinderen.

Huiselijke sfeer
De groepsruimte is een voortzetting van de huiselijke omgeving. De warme sfeer biedt de kinderen vertrouwen en geborgenheid. Daarom worden binnen de groep ook alle verzorgende en huishoudelijke taken door de pedagogisch medewerkers zelf uitgevoerd. Kinderen nemen zo op ontspannen en natuurlijke wijze kennis van de wereld om hen heen. Een dagelijks ritueel is bijvoorbeeld het broodbakken. Met elkaar kneden we het deeg voor de bolletjes en natuurlijk genieten we ook met elkaar van het vers gebakken brood.

Zingen en vieren
In het ritme van de dag is veel plaats voor liedjes, waarmee we de verschillende activiteiten beginnen en afsuiten. De CD met liedjes van Het Kleine Rijk is te koop voor ouders, zodat zij thuis met hun kind ook de liedjes kunnen zingen. In het ritme van het jaar volgen we de seizoenen. (Groot)ouders, broertjes en zusjes worden vaak betrokken bij de viering van de verschillende seizoenfeesten.

Biologisch
De kinderen eten biologisch(-dynamisch) voedsel en fruit. Moeders kunnen bij ons bovendien ongestoord borstvoeding geven.

Benieuwd naar Het Kleine Rijk? Maak dan een afspraak voor een rondleiding bij een van onze Het Kleine Rijk-locaties.