Op zoek naar opvang dicht in de buurt van huis of werk? Vul hieronder je gegevens in en zie welke mogelijkheden KindeRdam je biedt.

De wereld ontdekken? Dat doe je op de BSO’s van KindeRdam!
De BSO's van KindeRdam? Daar valt écht wat te beleven! Bij KindeRdam vinden we het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen, dat zij hun talenten ontplooien en hun wereld vergroten. Kortom, dat zij op ontdekkingsreis kunnen gaan, op hun eigen manier. Daar helpen we ‘onze’ kinderen graag bij! Op meer dan 50 locaties in de regio bieden we naschoolse opvang, voorschoolse opvang, tussenschoolse opvang en vakantieopvang. Bekijk de kaart onderaan deze pagina om een locatie bij jou in de buurt te vinden.

Veel meer dan opvang alleen: Toffe Tijd  
Bij KindeRdam hebben we het liever over kindontwikkeling dan kinderopvang. Op alle BSO’s bieden we daarom elke week een gevarieerd programma boordevol activiteiten. Toffe Tijd noemen we dat: een programma met veel afwisseling tussen sport, spel en creatief bezig zijn. Daarnaast verzorgen we regelmatig extra workshops waar kinderen zich voor in kunnen schrijven. Want wie wil er niet hoelahoepen, freerunnen, bootcampen, animaties maken of toneellessen volgen?

Volop ruimte voor ontspanning en eigen inbreng
Bij het samenstellen van het activiteitenprogramma kunnen de kinderen meedenken. En wil je kind gewoon even ontspannen na schooltijd, en lekker chillen met vrienden en vriendinnen? Ook dat hoort er natuurlijk bij op de BSO. Onze enthousiaste en betrokken pedagogisch medewerkers proberen van iedere dag, heel gewoon, weer iets bijzonders te maken. Zo bieden ze een veilige, vertrouwde en tegelijk uitdagende plek, waar kinderen met plezier naartoe gaan. Als ouder weet je dat je kind, iedere dag weer, in goede handen is.

Welkom bij de BSO van KindeRdam. Wie gaat er mee op ontdekkingsreis?

BSO tijdens de zomervakantie
In de zomervakantie is het tijd voor BSO Vakantieland op onze BSO’s: een tof programma vol met uitdagende, leerzame en vooral leuke activiteiten. We maken van de zomervakantie 1 groot feest!

Uniek BSO Vakantieland-programma
Het hele jaar door maken we er op onze BSO’s met de kinderen een Toffe Tijd van: tijd om te ontspannen, maar ook om je talenten te ontdekken. De zomervakantie maken we extra bijzonder met een speciaal activiteitenprogramma: ieder jaar met een ander thema. Iedere week organiseren we uitdagende, leerzame en vooral leuke activiteiten. Je kind hoeft zich geen dag te vervelen.

Interessante workshops op de locatie
Op de locatie stellen onze pedagogisch medewerkers deels zelf een programma samen dat past bij het thema en bij de interesses van de kinderen. Daarnaast organiseren we voor alle locaties interessante workshops, die begeleid worden door externe professionals in het bijzijn van onze eigen pedagogisch medewerkers. Als ouder ontvang je altijd een overzicht van de activiteiten, zodat je weet welke leuke dingen je kind op de BSO-dagen gaat doen.

Erop uit: op avontuur met de BSO
Naast alle leuke dingen die we op de locatie doen, trekken we er in de zomervakantie ook op uit. We bezoeken gave evenementen en attracties in onze eigen regio. Ook hierin proberen we iedere zomer weer iets nieuws te bieden voor de kinderen. Vanzelfsprekend zorgen we hierbij voor voldoende toezicht en begeleiding: je kind is ook buiten de deur bij ons in goede handen.

Een indruk van onze Vakantieland-thema’s
De afgelopen jaren waren onze BSO Vakantielandthema’s: ‘Game On’ (2022), ‘Ontdek je superkracht!’ (2021) en ‘Gaan met die Liaan’ (2020). In 2023 zorgen we letterlijk voor het échte vakantiegevoel met  een ‘Reis om de wereld’. Ieder jaar is dus weer anders. Bij de samenstelling van het programma zorgen we ervoor dat er leuke en uitdagende activiteiten zijn voor zowel de jongste als de wat oudere BSO-kinderen. Bekijk hieronder ook onze aftermovie van BSO Vakantieland 2021, hierin vertellen de kinderen zélf wat ze ervan vonden. 1. Welke vormen van buitenschoolse opvang (BSO) zijn er bij KindeRdam?
KindeRdam biedt naschoolse opvang, voorschoolse opvang, vakantieopvang en op sommige locaties ook tussenschoolse opvang.

 • Voorschoolse opvang (VSO)
  Vóór schooltijd opvang nodig? Geen probleem met de voorschoolse opvang (VSO) van KindeRdam. Niet alle locaties bieden deze vorm van opvang overigens aan, maar er is altijd een locatie in de buurt te vinden. Wil je weten wat de beste optie is? Neem contact op met de afdeling Klantadvies en Planning. Zij helpen je graag verder.
 • Naschoolse opvang (NSO)
  De opvang van kinderen na schooltijd en tijdens schoolweken noemen we Naschoolse Opvang (NSO). Deze opvang wordt vaak buitenschoolse opvang genoemd. Kijk bij de gewenste locatie voor de exacte openingstijden.
 • Tussenschoolse opvang (TSO) of overblijven
  Op scholen zonder continurooster eten kinderen tussen de middag thuis. Komt dit niet uit? KindeRdam biedt op een aantal scholen Tussenschoolse Opvang (TSO) of overblijven. Hoe dit geregeld is, is per school verschillend. Voor vragen kun je het beste contact opnemen met de school of met onze afdeling Klantadvies & Planning
 • Vakantieopvang
  Tijdens de vastgestelde schoolvakantieweken zijn veel BSO's van KindeRdam gewoon geopend. Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende vriendjes zijn om mee te spelen, worden soms locaties samengevoegd. Deze locaties bevinden zich altijd bij elkaar in de buurt en je wordt hierover op tijd geïnformeerd. Tijdens vakanties bieden we extra veel leuke activiteiten aan. Want ook in de vakantie hebben kinderen op de BSO een Toffe Tijd!

Wil je je kind inschrijven? Dat kan eenvoudig via aanmelden.

2. Hoe zit het met opvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen?
In principe geldt: 'school dicht, BSO open'. Dus ook tijdens schoolvrije dagen zoals vermeld in de schoolkalender is opvang mogelijk, afhankelijk van het opvangpakket dat je kiest. Valt de schoolvrije dag op een dag waarop je normaal ook opvang afneemt, dan is je kind de hele dag van harte welkom. Valt een schoolsluitingsdag op een andere dag, dan kun je deze dag extra inkopen. Studiedagen die door de school vooraf zijn doorgegeven, zijn inbegrepen. Schoolsluitingsdagen die niet vooraf door de school zijn gecommuniceerd, worden wel in rekening gebracht.

3. Kan ik ook alleen tijdens de vakantie opvang afnemen?
Het is inderdaad mogelijk om alleen tijdens de vakantie opvang af te nemen, met onze vakantiepakketten. Informeer hiernaar bij de gewenste locatie of neem contact op met onze afdeling Klantadvies & Planning.