Jolanda Lodder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres

Aalreep 16
3192 SE Rotterdam, Hoogvliet
Zalmplaat
T 010 - 416 49 53

LRK-nummer 465.841.582


BSO De Buffer is gevestigd in een vrijstaand gebouw dat geheel is ingericht voor buitenschoolse opvang. Over de gehele breedte van het gebouw is een grote buitenspeelruimte die vanuit alle groepsruimtes direct bereikbaar is. De BSO heeft bij haar inrichting verschillende activiteitenhoeken gecreĆ«erd die de kinderen de mogelijkheid geven tot eigen keuzes. Zo is er een crearuimte, technieklokaal, restauranthoek, pooltafel, kappershoek, enzovoorts. Wekelijks wordt er op de BSO een DOENKIDSactiviteitenprogramma opgesteld. Hierbij wordt aandacht besteed aan kinderparticipatie; de wensen van de kinderen voor activiteiten en spelmateriaal worden gehoord en waar mogelijk meegenomen. De Buffer vormt samen met basisschool De Zalmplaat en ons kinderdagverblijf Druppels het Integraal Kind Centrum (IKC) Zalmplaat.

Op deze BSO wordt gewerkt met duo-groepen.

Samen met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders. De Buffer heeft een oudercommissie (OC) die meepraat en meedenkt over alle zaken die De Buffer betreffen. En regelmatig organiseren we bij De Buffer activiteiten waar de ouders bij uitgenodigd worden om actief deel te nemen.

Vervoer en begeleiding
De BSO ligt tussen De Zalmplaatschool en de Andries van der Vlerkschool in. Brengen en halen van de kinderen gebeurt lopend. De basisscholen Jacobus en de Tuimelaar bevinden zich in de wijk Meeuwenplaat. De kinderen worden hier in de ochtend met een Stint (elektrische bakfiets) gebracht en in de middag ook weer met een Stint opgehaald zodat zij snel op school en op de BSO zijn.

Vakantieopvang
Ook in de schoolvakanties is vervelen niet nodig bij BSO de Buffer. Er zijn tal van leuke afwisselende activiteiten rondom enkele thema's waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Er worden ook regelmatig uitstapjes in de omgeving georganiseerd.

Bereikbaarheid: Bus 80, halte Botreep of halte Bongweg / Metrolijn C en D, halte Zalmplaat.
Parkeergelegenheid: Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de omgeving.

Gekoppelde scholen

OBS Andries van der Vlerk website
OBS De Tuimelaar website
PCB Zalmplaat website
RVKO Jacobus website

OPENINGSTIJDEN

maandag VSO:

07:00 uur

aanvang school

maandag NSO:

uitgaan school

18:30 uur

dinsdag VSO:

07:00 uur

aanvang school

dinsdag NSO:

uitgaan school

18:30 uur

woensdag VSO:

07:00 uur

aanvang school

woensdag NSO:

uitgaan school

18:30 uur

donderdag VSO:

07:00 uur

aanvang school

donderdag NSO:

uitgaan school

18:30 uur

vrijdag VSO:

07:00 uur

aanvang school

vrijdag NSO:

uitgaan school

18:30 uur

schoolvakanties:

07:00

18:30 uur