Pedagoog

Su'en Verweij
Pedagoog

Locatiemanager

Judith Klijnsma
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatiemanager

Adres

Zuster Hennekeplein 70
3033 BW Rotterdam
Provenierswijk
T 010 - 465 77 66

LRK-nummer 750.138.609


Kinderdagverblijf De Olifant daagt kinderen uit tot ontdekken, onderzoeken en experimenteren. Ons kinderdagverblijf is gehuisvest in een sfeervol gebouw dat in 1993 speciaal als kinderdagverblijf is ontworpen. Dat is te zien aan de indeling van de groepen; de peuter- en verticale groep hebben kindertoiletten in de groep waardoor de zindelijkheidstraining wordt bevorderd. Het gebouw is zeer kindvriendelijk, veilig en speels van opzet. De ruime, afgesloten tuin aan de achterzijde ligt op het zuiden en is vanuit de groepen toegankelijk, zodat de kinderen veel buiten kunnen spelen. De centrale hal is zodanig ingericht dat de kinderen in de gang kunnen spelen. Ook ons speelmateriaal inspireert kinderen om hun ontdekkingen en ideeën vorm te geven.

De Olifant heeft twee babygroepen, een peuter- en verticale groep en een bijna-naar-schoolgroep. Hier krijgen de kinderen extra uitdagende activiteiten aangeboden. We werken met duo-groepen. De kinderen doen op jonge leeftijd al mee aan het educatieve VVE-programma Peuterplein. Op een speelse manier worden alle ontwikkelingsgebieden extra gestimuleerd. Zoals taal, de sociaal-emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling. Onze pedagogische medewerkers zijn gericht op de ontwikkeling van de eigen identiteit, zelfstandigheid en creatieve vaardigheden van het kind.

Samen met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders. De Olifant heeft een actieve oudercommissie (OC) die te bereiken is via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bereikbaarheid: Op 5 minuten loopafstand van (de achterkant van) het Centraal Station / Tram 25, halte Schiekade.
Parkeergelegenheid: Voldoende (betaalde) parkeerruimte. In de nabije omgeving bestaat de mogelijkheid kort te parkeren voor brengen en halen.

OPENINGSTIJDEN

maandag:

07:30

18:00 uur

dinsdag:

07:30

18:00 uur

woensdag:

07:30

18:00 uur

donderdag:

07:30

18:00 uur

vrijdag:

07:30

18:00 uur