Het Steigertje is KindeRdam 
Als je in een stedelijke omgeving als Rotterdam kinderen het allerbeste gunt, bereik je soms meer door kennis en krachten te bundelen. Vanuit die gedachte geven KindeRdam en Het Steigertje sinds 2019 samen invulling aan de ambitie:  Kinderen de beste ontwikkelkansen bieden. 

Het afgelopen jaar hebben we elkaar steeds beter leren kennen en gemerkt dat we heel goed bij elkaar passen. Dezelfde bevlogen medewerkers, dezelfde klantgerichte dienstverlening en dezelfde ambitie voor kinderen in de stad Rotterdam e.o. Dus werd het tijd voor een volgende, logische stap:  we worden één organisatie.  Dat betekent dat we per 1 januari 2021 afscheid hebben genomen van de naam Het Steigertje.  

Nieuw uiterlijk, hetzelfde innerlijk 
De locaties en communicatie uitingen van Het Steigertje hebben dezelfde look & feel als KindeRdam gekregen. Daarmee dragen we naar de buitenwereld nog meer uit dat we één familie zijn.  
Het dienstenpakket blijft ongewijzigd, op de vertrouwde locatie en met dezelfde vertrouwde medewerkers.  

Warme maaltijden  
Hoewel we nu één familie zijn, blijven we op de locaties van Het Steigertje verse, warme maaltijden koken. Ouders hechten veel waarde aan gezonde en verantwoorde voeding voor kinderen. Dat geldt ook voor ons. Zeker de eerste jaren van een kind, zijn cruciaal voor het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. Door samen met anderen te eten, zet niet alleen aan tot eten, een kind leert bovendien tafelmanieren. Wij zorgen onder andere voor vaste eet- en drinkmomenten, gezonde tussendoortjes en wij stimuleren water drinken. 

Op het kinderdagverblijf en de BSO worden er daarom verse warme maaltijden geserveerd. Een kok bereidt deze maaltijden in de eigen keuken van de locatie. Alles wordt vers gemaakt, zelfs de sauzen. De menu’s zijn samengesteld in overleg met een voedingsdeskundige. Je kind krijgt hierdoor alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft. Uiteraard houden wij rekening met speciale voedingswensen, op grond van bijvoorbeeld een allergie of geloofsovertuiging.  
 
Naast het aanleren van gezonde voedingsgewoonten richten wij ons ook op voldoende beweging. Als uitgangspunt gebruiken wij het actieprogramma ‘Rotterdam Lekker Fit!’. Een fitter kind is een gezonder kind, maar vooral ook: een blijer kind. Daar zetten wij ons graag voor in! 

Het Steigertje tarieven en pakketten 
De locaties van Het Steigertje en KindeRdam hebben een ander tarief voor het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de BSO. De verschillende tarieven vind je in onze PakketWijzer

Het Steigertje locaties 
De locaties van Het Steigertje zijn verspreid over het centrum van Rotterdam. Je vindt daarom altijd een opvanglocatie bij jou in de buurt. Wel zo gemakkelijk en vertrouwd. En veilig bovendien, want al onze locaties zijn voorzien van een toegangsbeveiliging via camera. Er kan nooit zomaar iemand het pand binnentreden. Klik hieronder op de naam van een locatie, voor informatie. 

Het Steigertje Eendrachtsweg 
Een prachtige centrumlocatie, gelegen aan de Rotterdamse Westersingel en dichtbij verschillende basisscholen. 
Opvangvormen: buitenschoolse opvang 

Het Steigertje Groot Handelsgebouw 
Een ideale oplossing: werken in hetzelfde gebouw als waar je kind wordt opgevangen. Natuurlijk is deze locatie ook toegankelijk voor kinderen van ouders die niet in het Groot Handelsgebouw werkzaam zijn. Dankzij de ligging tegenover het Rotterdam Centraal Station is de locatie voor iedereen uitstekend bereikbaar. En speciaal voor anderstaligen communiceren we, als dat gewenst wordt, in het Engels. 
Opvangvormen: kinderdagopvang en peuteropvang 

Het Steigertje Kipstraat 
Midden het in centrum van het Rotterdam. De locatie is uitstekend bereikbaar en biedt meer dan voldoende parkeergelegenheid voor de deur. 
Opvangvormen: kinderdagopvang

Het Steigertje Mariniershof 
Een gemoedelijke plek, midden in het centrum van Rotterdam, waar uw kind naar hartenlust kan spelen, ontdekken en leren. 
Opvangvormen: kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Het Steigertje Nieuwstraat 
Een unieke, moderne locatie. Op steenworp afstand van de bruisende Markthal, maar waar je binnen op de locatie een natuurlijke rust ervaart. 
Opvangvormen: kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Het Steigertje Van Brakelstraat 
Gelegen in de kindvriendelijke Rotterdamse wijk Cool, vlakbij het Erasmus MC en Het Oogziekenhuis.  
Opvangvormen: kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang 

Vragen of inschrijven? 
Wil je meer informatie over de Het Steigertje of KindeRdam locaties? Dan kun je contact opnemen met onze afdeling Klantadvies. 
Je kunt je kind natuurlijk ook direct inschrijven via ons inschrijfportaal