Pedagoog

Su'en Verweij
Pedagoog

Gebiedsmanager

Roza Boudestijn
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gebiedsmanager

Locatiemanager

Lisa de Jong
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatiemanager

Adres

Da Capo 4
2925 BH Krimpen aan den IJssel
Langeland
T 0180 - 55 42 83 (peuterspeelgroep) | 0180 - 55 28 63 (BSO)

LRK-nummer 156.516.251 (peuterspeelgroep) | 217.225.615 (BSO)

Samen spelen, leren en ontdekken
Kindcentrum Het Octaaf is gevestigd in het pand van de gelijknamige bassischool en bestaat uit peuterspeelgroep Het Octaaf (ook wel bekend als peuterspeelgroep Doremi) en BSO Het Octaaf.

Peuterspeelgroep Het Octaaf (Doremi)
Peuterspeelgroep Het Octaaf biedt voorschoolse educatie aan voor kinderen in de peuterleeftijd (2-4 jaar). We gebruiken hiervoor het programma Uk en Puk. De pedagogisch medewerkers laten merken dat ze de kinderen accepteren zoals ze zijn; ze geven complimentjes, maken grapjes, knuffelen, hebben oogcontact en treden bemoedigend op als een kind dat nodig heeft. Op de peuterspeelgroep kunnen de jongere en oudere kinderen zowel samen als met hun leeftijdsgenoten spelen, leren en ontdekken. De peuterspeelgroep biedt in ieder geval een goede voorbereiding op de overgang naar de kleuterklas. De uitgangspunten zijn: samen spelen, de wereld ontdekken en wennen aan regels. Waar mogelijk sluiten de manier van werken van de peuterspeelgroep en de basisschool op elkaar aan.

BSO Het Octaaf
BSO Het Octaaf biedt buitenschoolse opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd (na school en tijdens de vakanties). Ook bieden we voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur tot 8.30 uur (aanvang schooltijd). Onze pedagogisch medewerkers bieden de kinderen stimulerende ontwikkelingsactiviteiten die passen bij hun leeftijd en ontwikkeling. Hiervoor werken we met verschillende leeftijdsgroepen:

  • Een onderbouwgroep voor kinderen van 4 tot 6 jaar.
  • Een middenbouwgroep voor kinderen van 6 tot 7 jaar.
  • Een bovenbouwgroep vanaf 7 jaar.
  • Op sommige dagen is er ook een aparte 9+ groep. 

Volop activiteiten en ruimte voor ontspanning
Op BSO Het Octaaf zorgen we samen met de kinderen voor een Toffe Tijd! Een tijd waarin zij buiten schooltijd op ontdekking kunnen gaan en waarin zij hun talenten kunnen ontwikkelen en vrienden kunnen maken.

Wat ga jij doen vandaag?
Op BSO Het Octaaf bieden we volop gelegenheid voor sport en spel, en ontdekkend en onderzoekend leren. Voor activiteiten werken we onder andere met de programma’s van DoenKids. Verder hebben we ook een breed aanbod van verschillende workshops. Denk bijvoorbeeld aan toneel, hoelahoep, koken en lasergamen, of op een andere manier creatief, leuk en leerzaam bezig zijn.

Vakantieopvang BSO
In de zomervakantie maken we er met ons themaprogramma BSO Vakantieland van iedere vakantiedag iets bijzonders. Ook in de andere vakanties ondernemen we volop, waarbij we uiteraard samen met de kinderen kijken wat we gaan doen. De kinderen hoeven zich dus geen moment te vervelen.

Samen met ouders 
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders. Wil je daarnaast actief meedenken over belangrijke zaken als de kwaliteit van onze kinderopvang, ons pedagogisch beleid, de openingstijden en het prijsbeleid? We verwelkomen je graag in onze oudercommissie. Aanmelden kan eenvoudig bij één van onze pedagogisch medewerkers.

Bereikbaarheid: Bus 97 en 98, halte Olympiade.
Parkeergelegenheid: Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de omgeving.


OPENINGSTIJDEN

maandag:

08.15

12.15 uur

dinsdag:

08.15

12.15 uur

woensdag:

08.15

12.15 uur

donderdag:

08.15

12.15 uur

vrijdag:

gesloten

schoolvakantie:

geslotenGekoppelde scholen

GBS Het Mozaïek website
Het Octaaf website


OPENINGSTIJDEN

maandag VSO:

07.00

aanvang school

maandag NSO:

uitgaan school

18.30

dinsdag VSO:

07.00

aanvang school

dinsdag NSO:

uitgaan school

18.30

woensdag VSO:

-

-

woensdag NSO:

uitgaan school

18.30

donderdag VSO:

07.00

aanvang school

donderdag NSO:

uitgaan school

18.30

vrijdag VSO:

07.00

aanvang school

vrijdag NSO:

uitgaan school

18.30

schoolvakanties:

07.30

18.30