Pedagoog

Carienke de Jong
Pedagoog

 
Locatiemanager

Jurriën Cerneus
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatiemanager

Adres

Nassauhaven 180
3071 JK Rotterdam
Feijenoord
T 010 - 290 07 62

LRK-nummer 281.375.069 (kinderdagverblijf) | 102.294.847 (BSO)Integraal Kindcentrum (IKC) De Nieuwe Haven is gevestigd in Feijenoord aan de Nassauhaven 180. Binnen het Kindcentrum is ons kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang gevestigd en werken we samen met basisschool de Nieuwe Haven en Peuter & Co. Samen vormen wij een Integraal Kindcentrum.

Wat is IKC De Nieuwe Haven
IKC De Nieuwe Haven is een Integraal Kindcentrum. Kinderopvang, peuterschool, basisschool en BSO wonen samen onder één dak. Maar natuurlijk gaat onze samenwerking verder dan dat. We vinden het belangrijk dat kinderen hier van en met elkaar kunnen leren. Op het IKC sluiten opvang en onderwijs daarom op elkaar aan. We werken vanuit één visie en optimaliseren de doorgaande leerlijn. We maken zoveel mogelijk gebruik van dezelfde methodes. In de praktijk spelen en werken we dus ook veel samen. De natuur speelt daarbij een belangrijke rol. Dat ziet u terug in de inrichting van ons gebouw, onze natuurtuin en de thema’s waar we door het jaar heen aandacht aan besteden. Breed ontwikkelen, ontwerpend en ontdekkend leren, met respect voor dat wat leeft en voor elkaar, komen hierin samen.
IKC De Nieuwe Haven: de plaats waar ouders, kinderen en medewerkers elkaar ontmoeten!

Kinderdagverblijf
Op het kinderdagverblijf zijn drie stamgroepen die allemaal werken met een VVE-programma. Op het kinderdagverblijf werken we met Peuterplein, wat aansluit op de basisschool.

De drie stamgroepen bestaan uit een babygroep (0-2 jaar), peutergroep (18 maanden-4 jaar) en een verticale groep (0-4 jaar). Bij de overstap van de babygroep naar de peutergroep kijken wij naar het individuele kind en de samenstelling van de groepen. Wij bespreken met ouders wat een goed moment is voor het kind om over te stappen.

Onze locatie is Lekker Fit! Er worden veel beweegactiviteiten aangeboden, binnen of buiten op het schoolplein. Er wordt dagelijks buiten gespeeld en bij slecht weer kunnen we gebruik maken van de gymzaal en ruime hal. We hebben een natuurlijke, veilig ingerichte en afgesloten buitenruimte met uitzicht op de Nassauhaven. Daar kunnen kinderen niet alleen heerlijk spelen, ook onze moestuin heeft natuurlijk aandacht nodig!

BSO
BSO De Nieuwe Haven bestaat uit 1 stamgroep en biedt opvang voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar afkomstig van basisschool De Nieuwe Haven en de Agnesschool. BSO De Nieuwe Haven is een kleinschalige BSO die het belangrijk vindt dat kinderen de wereld ontdekken via spel. De kinderen krijgen dan ook zo veel mogelijk gelegenheid tot spelen, alleen of samen met anderen. De kinderen mogen zelf kiezen wat zij gaan doen, want na een lange schooldag zijn zij de baas over hun eigen programma. En dat maakt dat ze hier graag komen!

IKC De Nieuwe Haven levert een gevarieerd aanbod op het gebied van activiteiten waarbij naast samenspel altijd aandacht is voor ieders individuele ontwikkeling en het ontdekken van de eigen kwaliteiten.

      Inschrijven      

      Vraag een rondleiding aan     Samen met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders. Er is een betrokken oudercommissie (OC) die actief met ons meedenkt.Bereikbaarheid: Bus 66, halte Zinkerstraat.
Parkeergelegenheid: Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Openingstijden kinderdagverblijf
Hieronder vind je de standaard openingstijden. Verlengde opvang vanaf 7.00 uur is mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Klantadvies. Bij voorkeur per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar bellen kan ook via (010) 44 300 36.  

OPENINGSTIJDEN

maandag:

07:30

18:00 uur

dinsdag:

07:30

18:00 uur

woensdag:

07:30

18:00 uur

donderdag:

07:30

18:00 uur

vrijdag:

07:30

18:00 uur

Vervoer en begeleiding BSO
De kinderen worden door de pedagogisch medewerkers lopend opgehaald bij de Agnesschool en de Nieuwe Haven. De oudere kinderen mogen zelfstandig naar de BSO komen, hierover maken we dan met de ouders afspraken.

Vakantieopvang BSO
Ook in de vakantie is vervelen niet nodig. Elke vakantie is er een leuk vakantieprogramma met uitdagende activiteiten rondom verschillende thema's, kijk maar: BSO Vakantieland.

Gekoppelde scholen

De Agnesschool website
De Nieuwe Haven - Hoofdgebouw Nassauhaven 433 website
IKC De Nieuwe Haven - Nassauhaven 180 website

Openingstijden BSO

OPENINGSTIJDEN

maandag VSO:

7.30

aanvang school

maandag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

dinsdag VSO:

7.30

aanvang school

dinsdag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

woensdag VSO:

7.30

aanvang school

woensdag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

donderdag VSO:

7.30

aanvang school

donderdag NSO:

uitgaan school

18:30 uur

vrijdag VSO:

7.30

aanvang school

vrijdag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

schoolvakanties:

7.30

18:30 uur