Kindercentrum Prinses Amalia is KindeRdam 
Als je in een stedelijke omgeving als Rotterdam kinderen het allerbeste gunt, bereik je soms meer door kennis en krachten te bundelen. Vanuit die gedachte geven KindeRdam en Kindercentrum Prinses Amalia sinds 2021 samen invulling aan de ambitie: kinderen de beste ontwikkelkansen bieden. 

Het jaar 2021 hebben we gebruikt om elkaar beter te leren kennen. We hebben gemerkt dat we heel goed bij elkaar passen: dezelfde bevlogen medewerkers, dezelfde klantgerichte dienstverlening en dezelfde ambitie voor kinderen in de stad Rotterdam en omgeving. Dus werd het tijd voor een volgende, logische stap:  op 1 januari 2022 zijn we één organisatie geworden. 

Dat betekent dat Kindercentrum Prinses Amalia B.V. niet meer bestaat en is opgegaan in KindeRdam. De naam Prinses Amalia is overigens niet helemaal verdwenen: de 7 locaties hebben nog steeds ‘Prinses Amalia’ in de naam.

Nieuw uiterlijk, hetzelfde innerlijk 
De Prinses Amalia-locaties krijgen in de loop van 2022 dezelfde look & feel als KindeRdam. Daarmee dragen we naar de buitenwereld nog meer uit dat we één familie zijn. Het dienstenpakket blijft ongewijzigd, op de vertrouwde locaties en met dezelfde vertrouwde medewerkers.

Gezonde en warme maaltijden  
Hoewel we nu één familie zijn, blijven we op de Amalia-locaties verse, warme maaltijden koken. De kinderen eten er gezond en gevarieerd: zoveel mogelijk biologisch, zonder vlees, en met seizoensgroente. Als tussendoortje krijgen de kinderen tomaatjes, worteltjes, komkommer en paprika. 

Groene kinderopvang
Op de Amalia-locaties speelt de natuur een belangrijke rol in het leven van de kinderen. Al vanaf de dreumestijd leren de kinderen te zaaien en te oogsten in de eigen moestuintjes op de binnenplaats, en leren ze veel over groenten en bodemdiertjes. We nemen de kinderen ook mee naar de kinderboerderij waar ze in aanraking komen met dieren als paarden, koeien, schapen, kippen en varkens. Door alles zelf te ontdekken en te ervaren, ontwikkelen de kinderen respect voor dieren en de natuur.

Tarieven en pakketten 
De verschillende opvangpakketten en bijbehorende tarieven vind je in onze Pakketwijzer.

De locaties 
De Amalia-locaties van KindeRdam vind je in Delfshaven. Klik hieronder op de naam van een locatie voor informatie.

Kindcentrum Prinses Amalia
BSO en kinderdagopvang, Spaanseweg 20

Prinses Amalia Finlandia
BSO, Brigantijnstraat 50

Prinses Amalia Korf
BSO, Korfmakersstraat 80

Prinses Amalia Margriet 
BSO, Spaanseweg 42

Prinses Amalia Nicolaas 
BSO, Korfmakersstraat 12

Prinses Amalia Speeltuin
BSO (8+), Spaanseweg 38

Vragen of inschrijven? 
Wil je meer informatie over de Amalia-locaties van KindeRdam? Dan kun je contact opnemen met onze afdeling Klantadvies. Je kunt je kind natuurlijk ook direct inschrijven via ons inschrijfportaal