De vermelde tarieven in deze PakketWijzer zijn bruto tarieven. Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag, krijgen hiervan een deel terug van de Belastingdienst. Op toeslagen.nl kun je berekenen wat je eigen bijdrage zal zijn.

Hulp nodig bij het regelen van je kinderopvangtoeslag? De Belastingdienst kan je helpen.
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag? Als je wilt, kan KindeRdam je aanmelden voor persoonlijke hulp en begeleiding door de Belastingdienst. De Belastingdienst neemt dan contact met je op om de toeslag met je te bespreken.

Heb je hier interesse in? Stuur ons dan een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bellen kan ook: 010 44 300 36. Wij helpen je dan met het invullen van het aanmeldformulier.

Heb je geen persoonlijke begeleiding nodig, maar zit je wel met vragen?
Heb je geen behoefte aan persoonlijke begeleiding door de Belastingdienst, maar zit je met een eenvoudige vraag over het aanvragen van (of het recht op) kinderopvangtoeslag? Bel dan met de BelastingTelefoon via 0800 0543. Je kunt ook informatie vinden op toeslagen.nl.

Ook handig: de app Kinderopvangtoeslag
Met de app Kinderopvangtoeslag kun je je gegevens checken en wijzigingen eenvoudig en snel doorgeven aan de Belastingdienst. Je kunt ook berichten ontvangen in de app. Bijvoorbeeld als de Belastingdienst ziet dat de gegevens die jij aan hen doorgeeft, anders zijn dan de gegevens die ze van KindeRdam krijgen. Zo krijg je meer inzicht in je kinderopvangtoeslag en voorkom je dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt. Je kunt de app downloaden in de AppStore en PlayStore.