Pedagoog

Simon Hay
Pedagoog

Locatiemanager

Anja Koning
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatiemanager

Adres

Ir. Lelystraat 42
2912 CH Nieuwerkerk aan den IJssel
T 06 - 89 99 05 74

LRK-nummer 205.916.375

 

Ben je 2 of 3 jaar? Dan kun je op peuteropvang Montessori zóveel beleven! Samen met vriendjes ontdek je de wereld. Je leert ook veel nieuwe woorden, en met leuke spelletjes zelfs al een beetje rekenen. Zodat je een goede start kunt maken op de basisschool.

Een dag op de peuterspeelzaal
Vanaf 8:30 zijn de peuters welkom. We doen met elkaar een activiteit, bijvoorbeeld een taal-, reken- of beweegspelletje en zingen een liedje. Soms spelen de kinderen in kleine groepjes. Maar soms ook even ieder voor zich, zodat zij zich kunnen concentreren op een bijvoorbeeld een knutselwerkje. Natuurlijk spelen we ook veel buiten. Halverwege de ochtend houden we even pauze met een pauzehapje en iets te drinken. Hé, wat jammer, voor je het weet, is de ochtend alweer voorbij. Weer zoveel geleerd vandaag!

Montessori-gedachte
De peuteropvang werkt samen met de Montessorischool Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat betekent dat wij de kinderen begeleiden volgens de visie van Maria Montessori. Haar lijfspreuk Help mij het zelf te doen is ook voor de peuteropvang een belangrijk uitgangspunt. om de kinderen te stimuleren. Zonder hen te sturen, maar wel vanuit een goed voorbereide omgeving, bieden we hun de mogelijkheid en ruimte om hun talenten te ontplooien en zich verder te ontwikkelen.
Als een kind 4 jaar wordt en overstapt naar de basisschool, het staat ouders uiteraard vrij zelf een keuze te maken voor de Montessorischool of een andere basisschool.

Hoeveel dagen heeft je peuter recht op peuteropvang?
• Heb je een doorverwijzing van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)? Dan komt je kind vijf dagdelen naar de peuteropvang (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).
• Als je geen doorverwijzing hebt, maar wel recht hebt op kinderopvangtoeslag, kan je peuter minimaal twee dagdelen per week naar onze peuteropvang komen.

Wil je weten op hoeveel uur peuteropvang jouw peuter recht heeft? Bekijk hier het schema.

Een kijkje nemen of aanmelden
Wil je een keer samen met je peuter een kijkje komen nemen op de peuteropvang? Je bent van harte welkom! Bel wel even van tevoren, dan maken we graag een afspraak.

Aanmelden voor de peuteropvang kan hier op deze site door op de onderstaande knop te klikken.


Samen met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders.

Bereikbaarheid: Bus 190, halte Bospolderstraat / Bus 383, halte Station.
Parkeergelegenheid: Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.


OPENINGSTIJDEN

maandag:

08.30

11.45 uur

dinsdag:

08.30

11.45 uur

woensdag:

08:30

11:45 uur

donderdag:

08.30

11.45 uur

vrijdag:

08:30

11:45 uur