Op vrijdag 3 februari vierde IKC Zalmplaat de succesvolle samenwerking binnen het IKC met een groots kinderfeest.

Hiervoor is het plein aan de Aalreep 10 omgetoverd tot een heus Winterplein, met veel winterse activiteiten voor kinderen.

Succesvolle samenwerking
In maart 2016 opende IKC Zalmplaat zijn deuren. De Zalmplaatschool en KindeRdam-locaties peuterspeelgroep De Zeemeermin, kinderdagverblijf Druppels en BSO De Buffer bieden hier vanuit één visie opvang aan kinderen van nul t/m 12 jaar. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in de samenwerking en het nader tot elkaar komen van de verschillende werksoorten. Voor ouders, kinderen en medewerkers krijgt de samenwerking steeds meer gezicht. Zo zijn er de gezamenlijke thema’s en activiteiten en niet te vergeten een doorgaande ontwikkellijn voor de kinderen.

Omdat wij met z’n allen heel trots zijn op dit mooie resultaat, hebben wij de kinderen, ouders en genodigden uitgenodigd om dit met ons te vieren.

Spetterend kinderfeest op Winterplein
Vrijdag 3 februari stond de hele dag in het teken van feestelijke activiteiten voor de kinderen, met als thema Winter. Zo lag er een heuse schaatsbaan, was er een stormbaan, kon er warme chocolademelk gedronken worden en waren er nog veel, veel meer leuke activiteiten! Dit alles omlijst met gezellige muziek. Het feest duurde tot 15.15 uur.

Officiële opening door wethouder De Jonge
Om 13.15 kwam wethouder De Jonge ons feestje meevieren. Hij heeft de samenwerking officieel bezegeld met het hijsen van de IKC-vlag. Daarna was er voor genodigden gelegenheid om een rondleiding te krijgen door de IKC-locaties en de sfeer te proeven van deze fantastische plek voor kinderen om op te groeien!

Aandacht van de lokale pers
Verschillende lokale nieuwsmedia hebben online en in de krant artikelen geplaatst naar aanleiding van het Winterfeest. Hieronder een overzicht:

— Weekblad Hoogvliet
Online - zondag 5 februari 2017: http://www.weekbladhoogvliet.nl/nieuws/actueel/63309/ikc-zalmplaat-viert-succesvolle-samenwerking-
In de krant (pagina 11) - donderdag 9 februari 2017. Terug te lezen via: https://www.jambooty.be/en/document/1051842

—De Botlek
In de krant (pagina 13) - woensdag 8 februari 2017. (Update september 2017: Niet meer online terug te lezen)

— Diederendirrix
Online - zondag 5 februari 2017 (zie bij 'Gerelateerde artikelen' een link naar foto's en informatie over de bouw van IKC Zalmplaat): http://www.diederendirrix.nl/nl/ikc-zalmplaat-viert-succesvolle-samenwerking/

IKC Zalmplaat, een fantastische plek om op te groeien!

Schermafbeelding 2017 02 15 om 12.38.53