Pedagoog

Su'en Verweij
Pedagoog

Locatiemanager

Yvonne van der Spaa
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatiemanager

Adres

Cromme Meth 66-70
3191 TG Rotterdam, Hoogvliet
Middengebied
T 010 - 472 05 53

LRK-nummer 917.131.137


De natuur speelt een belangrijke rol bij BSO Oaseplein. Zowel binnen in de drie lokalen en de ruime speelhal als buiten in binnentuin 'de Oase' kunnen kinderen op ontdekkingstocht gaan en leren zij spelenderwijs veel over de natuur. Bollen planten in het voorjaar, je eigen moestuin bijhouden: er is altijd van alles te doen. Maar kinderen kunnen er ook lekker vrij spelen en knutselen. De gymzaal in het pand kan ook door de BSO gebruikt worden. Elke week is er een DoenKids-programma, waarbij kinderen een brede variëteit aan activiteiten aangeboden krijgen. Door de inpandige ligging tussen twee scholen heeft de BSO een goed contact met beide schoolteams.

Op BSO Oaseplein hebben we sinds oktober 2016 ook een 9+ groep, waar de kinderen van BSO Oaseplein en BSO Sterrenplein worden opgevangen. Deze groep is ingericht samen met de kinderen; de kinderen hebben hier hun eigen plek, er wordt gewerkt aan de zelfstandigheid van de kinderen, zij hebben een eigen verantwoordelijkheid in de groep en er worden activiteiten geboden die hen uitdagen en waar ze plezier aan beleven.

Binnen elke groep op BSO Oaseplein wordt op eigen wijze gewerkt aan kinderparticipatie. Wij vinden het belangrijk om vanuit de kinderen te horen hoe zij over bepaalde zaken denken. Soms zijn dit algemene punten en soms wat meer gericht op de specifieke leeftijd of basisgroep. Vanuit de 9+ groep is er een kinderraad waarbinnen van alles wordt besproken, voornamelijk onderwerpen die horen bij de eigen leeftijd; hoe gaan we met elkaar om, welke regels vinden we belangrijk, welk speelgoed willen wij graag hebben, hoe moet een vakantie eruit zien etc.

BSO Oaseplein en peuterspeelgroep De Zeester werken samen met Ipse de Brugge. Dat betekent dat de kinderen van de peuterspeelgroep en de jongste kinderen van de BSO (4-5 jaar) samen spelen en bij elkaar op bezoek gaan.

Op deze BSO wordt gewerkt met duo-groepen.

      Inschrijven      

      Vraag een rondleiding aan     

Samen met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders. BSO Oaseplein heeft samen met BSO Sterrenplein een actieve oudercommissie (OC) en we organiseren regelmatig activiteiten voor de kinderen waarbij we de ouders uitnodigen voor deelname.

Vervoer en begeleiding
BSO Oaseplein bevindt zich in het pand van ’t Middelpunt. We halen daarnaast ook de 9+ kinderen op van basisschool de Plevier. Dit gebeurt met de auto.

Vakantieopvang
Ook in de schoolvakanties is vervelen niet nodig bij BSO Oaseplein. De kinderen kunnen deelnemen aan allerlei uitdagende en leuke activiteiten rondom enkele thema's; BSO Vakantieland.

Bereikbaarheid: Bus 78 en 80, halte Hoogvliet / Bus 78, halte Karvelsedijk / Metrolijn C en D, halte Hoogvliet.
Parkeergelegenheid: Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de omgeving. 

Gekoppelde scholen

CBS Het Middelpunt website
OBS De Plevier website

OPENINGSTIJDEN

maandag VSO:

07.00 uur

aanvang school

maandag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

dinsdag VSO:

07.00 uur

aanvang school

dinsdag NSO:

uitgaan school

18:30 uur

woensdag VSO:

07.00 uur

aanvang school

woensdag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

donderdag VSO:

07.00 uur

aanvang school

donderdag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

vrijdag VSO:

07.00 uur

aanvang school

vrijdag NSO:

uitgaan school

18.30 uur

schoolvakanties:

07.30 uur

18.00 uur

In overleg is verlengde opvang tijdens de schoolvakanties mogelijk.