Pedagoog

Carienke de Jong
Pedagoog

Gebiedsmanager

Jolanda Lodder-Verhoeven
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gebiedsmanager

Adres

Othelloweg 8-10
3194 GS Rotterdam, Hoogvliet
Oudeland
T 010 - 490 44 30

LRK-nummer 947.684.256

Samen spelen en leren bij peuteropvang Peanuts
Peuteropvang Peanuts is het leukste en meest leerzame opstapje naar de basisschool voor kinderen van 2-4 jaar. Je vindt ons in het gebouw Villa Vonk, het kloppend hart van de wijk Oudeland, waar ook buiten schooltijden tal van activiteiten worden aangeboden. In het gebouw zijn ook OBS De Notenkraker en SBO Hoogvliet gehuisvest, en onze BSO Kanjerplein. Vanzelfsprekend werken we nauw met de basisscholen samen, zodat kinderen straks spelenderwijs de overstap kunnen maken naar school.

Binnen en buiten volop de ruimte
In dit mooie gebouw hebben wij een gezellig lokaal op de begane grond. In de verschillende speelhoeken kunnen peuters heerlijk hun fantasie gebruiken: er is een huishoek, een poppenhoek, een leeshoek, ontdekhoek en een bouwhoek. Naast het vrij spelen doen we (beweeg)spelletjes, zingen liedjes in de kring, knutselen en luisteren ademloos naar een mooi voorleesverhaal en spelen we buiten. We werken met een programma voor voor- en vroegschoolse educatie (vve): Uk & Puk. Aan de hand van herkenbare thema’s en de seizoenen werken we aan de brede ontwikkeling van de peuters op het gebied van taal, beweging en begrip van getallen. En door zo samen bezig te zijn, doen peuters bij ons op de groep ook allerlei sociale vaardigheden op die ze nodig hebben om met andere mensen om te gaan. Dat is goed voor nu en voor later!

Groene locatie om heerlijk buiten te spelen
We spelen het hele jaar door ook zoveel mogelijk buiten. Dit doen we op het uitdagende groene schoolplein, waar de kinderen volop kunnen ontdekken en kunnen spelen met natuurlijke materialen. Naast het buitenspelen besteden we ook op andere manieren in ons programma aandacht aan duurzaamheid en natuurbeleving. Hiervoor werken we op termijn ook toe naar het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang van de Stichting Groen Cement.

Ook verlengde peuteropvang op Peuteropvang Peanuts
Momenteel bieden we, voor ouders die dit willen, ook verlengde peuteropvang aan op deze locatie. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen op de verlengde peuteropvang een groter deel van de dag spelen en leren met leeftijdgenootjes. ’s Middags verzorgen we een gezonde lunch, en zorgen we na zo’n levendige ochtend ook voor een rustig moment tussendoor. De activiteiten op de verlengde peuteropvang stemmen we af op de behoefte van de kinderen. Zo besteden we bijvoorbeeld meer tijd aan taalontwikkeling of bieden we extra uitdaging en verdieping. Kinderen blijven dus niet alleen langer: ze krijgen ook meer mee. Daardoor gaan ze straks nog beter voorbereid van start op de basisschool.

Let op: het is wel noodzakelijk om apart in te schrijven voor de basisscholen die in het gebouw gevestigd zijn. Vraag hiervoor meer informatie aan bij de betreffende school.

      Inschrijven      

      Vraag een rondleiding aan     

Samen met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders. Op de locatie is ook een oudercommissie actief. 

Bereikbaarheid: Bus 78, halte Fideliolaan.
Parkeergelegenheid: Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de omgeving.


Openingstijden voor alle peuters

OPENINGSTIJDEN

maandagochtend:

08.30

11.30 uur

dinsdagochtend:

08.30

11.30 uur

woensdagochtend:

08.30

12.30 uur

donderdagochtend:

08.30

11.30 uur

vrijdagochtend:

08.30

11.30 uur

schoolvakanties:

gesloten

Openingstijden verlengde peuteropvang (3+)

OPENINGSTIJDEN

maandag:

08.30

14.45 uur

dinsdag:

08.30

14.45 uur

woensdag:

08.30

12.30 uur

donderdag:

08.30

14.45 uur

vrijdag:

08.30

14.45 uur

schoolvakanties:

gesloten