In de peuterspeelgroepen wordt gebruik gemaakt van de VVE-methode Peuterplein. Dit is een erkende VVE-methode. Bij het werken met Peuterplein worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd die voor peuters belangrijk zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, fijne motoriek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. De methode bevat activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden en met een verschillend taalniveau.

Peuterplein is opgebouwd uit 8 thema’s die dicht bij de belevingswereld van de peuters liggen. De 8 thema’s van Peuterplein zijn: 'Lente', 'Zomer', 'Herfst', 'Winter, 'Je lichaam', 'Huisdieren', 'Familie' en 'Water'. Bij elk thema van Peuterplein hoort een prentenboek of schootboek met verhaalplaten.

Ook wordt bij Peuterplein gebruik gemaakt van een handpop. Raai de Kraai woont in een nest in de kastanjeboom op het Peuterplein. Raai speelt met de kinderen en ontdekt met hen van alles. Tegen Raai durven de peuters vaak meer te vertellen dan tegen een volwassene.

Peuterplein heeft een optimale doorgaande leerlijn naar Kleuterplein, de methode die gebruikt wordt in groep 1 en 2 van de basisschool. Als de peuters naar groep 1 van de basisschool gaan, fladdert Raai vrolijk met ze mee van Peuterplein naar Kleuterplein.

Raai de Kraai VVE erkend 150