De Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang vormen de basis voor de contracten tussen ouders en aanbieders van kinderopvang. Klik op deze link voor de meeste recente versies per opvangsoort.

Voor de tussenschoolse opvang (TSO) gelden er aparte algemene voorwaarden, deze vind je hier

Aanvullende voorwaarden  
Naast de algemene voorwaarden gelden ook de volgende voorwaarden. 

Herroepingsrecht  
Je kunt tot 1 maand voor de ingangsdatum de overeenkomst kosteloos annuleren. Vanaf de dag van ondertekening heb je 14 dagen het recht om de overeenkomst zonder opgave van reden per direct te herroepen. Je kunt dit doen via dit modelformulier of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als de opvang al is gestart binnen deze periode van 14 dagen, dan betaal je wel de dagen die zijn afgenomen. Na de herroepingstermijn van 14 dagen geldt een opzegtermijn van 1 maand, welke je verplicht bent te betalen. Tijdens de opzegtermijn kan er gewoon gebruik worden gemaakt van de opvang.  
 
Opzeggen plaatsing 
Wil je de plaatsing (gedeeltelijk) opzeggen, dan geldt er een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen kan alleen schriftelijk of per e-mail. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..