Vandaag, donderdag 14 april, was Els Maasdam, directeur/bestuurder van KindeRdam op bezoek bij Het Kleine Rijk ’s Gravendijkwal om een schep in de grond te steken en een boom te planten. De boom staat symbool voor groei, ontwikkeling en toekomst en is ook gebruikt als beeld in ons pedagogisch beleid.

20160414 100737

Bij KindeRdam krijgen kinderen volop ruimte voor hun ontwikkeling. Dat is goed voor nu én voor later. Maar hoe stimuleren wij hen daarin? Wat vinden we belangrijk om de kinderen mee te geven? En hoe kan de inrichting van onze locaties daaraan bijdragen? Deze en andere onderwerpen zijn terug te vinden in ons vernieuwde pedagogisch beleid.

Vanaf de Week van het Jonge Kind (10 tot en met 16 april 2016) is dit pedagogisch beleid op alle locaties zichtbaar. We hopen hiermee de dialoog met ouders op gang te brengen over hoe wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Om de start van het beleid daadwerkelijk handen en voeten te geven, is een boom geplant. Met het planten van deze boom symboliseren wij groei; van kinderen en van ons pedagogisch beleid. Met de kinderen is, zoals iedere dag, het lied ‘iedere kleine appel’ gezongen. Hierna hebben de kinderen samen met Els, onder toeziend
oog van enkele ouders, de (appel-)boom geplant en water gegeven; Samen … meedoen.