speelmiddagOndanks de sombere weersvoorspellingen scheen de zon heerlijk op de Speelmiddag van kinderdagverblijf Snippers en de peuterspeelgroepen Dribbel en Aja Kabaja. De kinderen die met hun ouders naar dit festijn waren gekomen, genoten van de leuke speelactiviteiten. Ze konden stempelen met groente en fruit, blikjes gooien, grabbelen en zingen en dansen met clown Kim, die ook nog eens vrolijke ballondieren maakte. Een groot succes was ook het parcours van stapstenen en hoepels: hier konden de kinderen geen genoeg van krijgen. En natuurlijk viel ook de popcorn goed in de smaak.

Het plein zag er fleurig uit. Niet alleen vanwege de kleurige versiering, maar ook door alle geschminkte prinsessen, vlinders, rovers en spidermannen.

Regering investeert weer in kinderopvang
KraamTerwijl hun kinderen zich vermaakten, konden ouders bij de diverse kraampjes informatie krijgen over kinderopvang in de wijk. Locatiemanager Henny den Nijs: “Nu de regering voor 2017 extra geld voor kinderopvang beschikbaar heeft gesteld, en daarmee de opvang goedkoper maakt, zijn veel ouders weer geïnteresseerd in de mogelijkheden van kinderopvang. Wij adviseren ouders eens te berekenen wat hun werkelijke kosten zijn. Ouders zijn meestal erg verrast te zien hoeveel zij van hun kinderopvangkosten terugkrijgen via de Belastingdienst. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Daar hebben ze nu plezier van, maar ook later, bijvoorbeeld als zij naar de basisschool gaan.”

Smelten in het zonnetje
Zat er dan helemaal niets tegen, op de Speelmiddag/wijkmarkt? Henny den Nijs: “Hoewel we erg blij waren met het zonnetje, zorgde dat er wel voor dat onze ijsjes smolten. Maar de kinderen smulden er niet minder van!”