Aan: Pedagogisch Medewerkers en ouders —

Van: Gemeente Rotterdam —

Datum: 21 september 2017


 

image003          image014

image016           image017

 

Dag van de pedagogisch medewerker 2017

Een bedankje en cadeau voor jullie!

 

Beste pedagogisch medewerkers,

Op deze dag van de pedagogisch medewerker 2017 zetten wij jullie in het zonnetje met een cadeautje. Wij hopen dat jullie hier samen met jullie peuters en hun ouders veel plezier van hebben. Het is een blijk van dank voor jullie inzet om iedere peuter in Rotterdam een vliegende start te geven. Aandacht voor taalontwikkeling en het stimuleren van die ontwikkeling is daar een belangrijk onderdeel van.

Ben je net als wij voor (voor)lezen met de kleintjes? Met deze voucher — klik hier — kun je een afspraak maken met de Bibliotheek Rotterdam voor ‘De bieb leest voor’. Een medewerker van de bibliotheek Rotterdam komt dan voorlezen op jouw locatie. Met vertelplaten, popjes en speelgoed dat past bij het verhaal, is dit een hele leuke manier om voor peuters een verhaal tot leven te brengen. Kinderen hoeven natuurlijk niet alleen te luisteren, meedoen mag ook. Hoe meer interactie hoe beter! Ook ouders zijn daarbij van harte welkom. Een mooie kans om het belang van (voor)lezen op een leuke manier ook bij ouders onder de aandacht te brengen.

Met vriendelijke groeten,
namens gemeente Rotterdam

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg)Netwerkbijeenkomst en lezing: Wij zijn (voor) lezen met de kleintjes!
Op 9 november organiseert de gemeente van 13.45 tot 17.30 uur een (netwerk)bijeenkomst jonge kind inclusief een lezing over ‘voorlezen’. De bijeenkomst en lezing zijn in de Centrale Bibliotheek, Theaterzaal, Hoogstraat 110 in Rotterdam. Je bent hiervoor uiteraard van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heleen van de Berg geeft een lezing over het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Heleen is onderzoeker en publiceerde dit jaar haar onderzoek ‘Boekstart maakt baby’s slimmer’. De lezing wordt georganiseerd door de bibliotheek Rotterdam samen met de afdeling Jeugd van de gemeente Rotterdam.

Programma:
13.45 – 14.00 uur: Inloop
14.00 – 15.30 uur: Informatiebijeenkomst vve
15.30 – 16.00 uur: Pauze en inloop voor pm’ers
16.00 – 17.00 uur: Lezing: Wij zijn (voor) lezen met de kleintjes! door Heleen van de Berg.
17.00 – 17.30 uur: Kort bespreking en netwerkborrel.
Tijd: 13.45 – 17.30 uur

Aanbod Bibliotheek Rotterdam voor voorscholen
Naast ‘De bieb leest voor’ heeft de Bibliotheek Rotterdam meer activiteiten in het aanbod voor voorschoolse instellingen. Voor het complete aanbod: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/images/Leren/Educatief_programma_kinderopvang__2017.pdf