Woensdag 20 september jl. ontvingen Karen Abbing, Gerdi Hartgerink, Marjolein de Graaf, Hester Kuipers en Jennifer Torres bij de CED-groep het...

Trainers-certificaat Uk en Puk. Dat betekent dat zij als gecertificeerd Uk & Puk-trainer nu zelf de pedagogisch medewerkers van KindeRdam deze opleiding mogen geven en op hun beurt weer certificeren.

Onderzoeken en Ontdekken
Uk & Puk is een methode waarmee onze medewerkers kinderen tussen de 0 en 4 jaar op positieve en natuurlijke wijze kunnen stimuleren in hun ontwikkeling. Ze gebruiken hiervoor verschillende thema’s en activiteiten die dicht bij de belevingswereld van kinderen staan. Ondertussen leren de kinderen steeds weer nieuwe woordjes, ontdekken ze nieuwe verhalen in mooie voorleesboeken, doen we zelfs al spelenderwijs aan beginnend rekenen, dansen en bewegen we veel en betrekken we waar mogelijk ook de natuur bij onze activiteiten. Onderzoeken en Ontdekkend leren staat hierbij voorop. Het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben in het meedoen met de activiteiten, samen ontdekken en spelen met elkaar. De kinderen bouwen zo aan zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Volop ruimte voor ontwikkeling
Ruim 100 van onze pedagogisch medewerkers worden op dit moment opgeleid om op de locaties aan de slag te gaan met Uk & Puk en andere VVE-programma’s zoals Peuterplein en Speelplezier. Een flinke investering voor KindeRdam, maar wel één met een veel nog grotere opbrengst. Bij KindeRdam weten we namelijk: als onze medewerkers zich ontwikkelen, kunnen we ook kinderen de beste ontwikkelkansen blijven bieden. Dat is goed voor nu én voor later.


Op de foto van links naar rechts: Karen Abbing, Gerdi Hartgerink, Marjolien de Graaf, Hester Kuipers, Marja Maraal en Jennifer Torres.

IMG 20170918 153649