Op 26 oktober jl. ging in Krimpen aan den IJssel de samenwerking tussen KindeRdam en de bibliotheek van start met BoekStart.

Op 4 van onze locaties in Krimpen staan in de hoeken verschillende boekenkastjes vol mooie (prenten)boeken. Eigenlijk zijn het stuk voor stuk kleine bibliotheekjes. Je vindt ze bij Nabucco, Pippeloentje/Kortland, Kortland Centrum en Groenendaal.

De kastjes met boeken zijn cadeau gedaan door de bibliotheek. De kinderen mogen de boeken pakken om te 'lezen' of platen te bekijken, en natuurlijk wordt er op de groepen veel voorgelezen en met elkaar over de verhalen gepraat. Op deze manier wil de bibliotheek het lezen door en voor kinderen meer onder de aandacht brengen. Iets wat goed aansluit bij de pedagogische doelen van KindeRdam.

Bij de start van dit mooie initiatief waren o.a. wethouder Jaap Blankenberg, Conny Reijngoudt, directeur van de bibliotheek en Els Maasdam, directeur van KindeRdam, aanwezig. Zij werden getrakteerd op een taaldans door de kinderen onder leiding van Danscoach Esther Erdtsieck Blaaser en aan de hand van een prentenboek. Zoals Danscoach Esther het omschreef: lezen en dans, wat een feest!

Na afloop maakten de kinderen al gretig gebruik van de boeken. Er werd veel over en weer gesjouwd, platen bekeken, gelezen en natuurlijk ademloos geluisterd naar het voorlezen.

’s Avonds was er voor de ouders van de 4 locaties een interessante ouderavond over het belang van (voor)lezen voor de ontwikkeling van het jonge kind. Hier vertelde o.a. onze pedagoog Simon Hay over de ontwikkeling van het kinderbrein en van de bibliotheek was er iemand om te vertellen over BoekStart. Natuurlijk mochten de boekenkastjes bewonderd worden. We waren heel blij met de grote opkomst van ouders!

Klik hier voor het fotoalbum op Facebook.