Raising the Future

Hoe bereiden wij onze kinderen voor op een toekomst die sneller en ingrijpender verandert dan we ooit voor mogelijk hielden?  Dat is het onderwerp van het congres Raising the Future. Als lid van KINDwijzer is KindeRdam mede-initiator van dit prikkelend congres.

Raising the Future is een congres voor professionals, wetenschappers, bestuurders, politici, denkers en schrijvers die betrokken zijn bij de jeugdketen: kinderopvang, het onderwijs en de jeugdzorg.

De vraag gaat over de opdracht waar wij voor staan als professionals, in een tijd waarin we geconfronteerd worden met toenemende sociale en economische ongelijkheid, individualisering, prestatiedruk, globalisering en klimaatveranderingen. Het gaat om de urgentie van de vraag “Waartoe willen wij opvoeden?” .

Prikkelende sprekers werpen indringende en ongemakkelijke vragen op.

Denker des Vaderlands Daan Roovers, historicus Philipp Blom, technologiefilosoof Peter Paul Verbeek en hoogleraar klinische psychologie Paul Verhaege – om er een paar te noemen – zullen de discussie van het gebaande pad af houden. Dit congres levert geen pasklare oplossingen. Het is het begin van een beweging; de aftrap van een nieuwe, voortdurende en inspirerende manier van kijken en denken over het opvoeden van kinderen nu en in de nabije toekomst. En daar draagt KindeRdam graag aan bij!

Het congres vindt plaats op donderdag 19 maart in De Rijtuigenloods, Amersfoort. Benieuwd? Kijk voor meer informatie op www.raisingthefuture.nl!

RTF Plaatjes 1080x540px 02