Bij KindeRdam willen we zoveel mogelijk kinderen spelenderwijs in aanraking laten komen met duurzaamheid. Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met Troep-Coup, de initiatiefnemer van de circulaire zwerfafvalgame. Donderdag 6 februari vond de perslancering van het spel plaats op BSO de Pierewaaier. 

Ten strijde!
Uitgerust met tablets, tassen en grijpers demonstreerde de kinderen de game donderdagmiddag aan de pers. Enthousiast gingen ze op pad om het zwerfafval rondom de BSO in Rotterdam-Noord te verzamelen. Binnen 20 minuten waren de tassen al flink gevuld, met plastic, metaal, en papieren zwerfafval. Met de data van de gevonden materialen gingen de kinderen vervolgens een raket bouwen zodat een op aarde gestrand buitenaards wezen kon terugkeren naar zijn planeet ‘Zirkularki’. 

Afval recyclen
De kinderen gingen helemaal op in het spel, dat met de bouw van de raket overigens nog niet ten einde is. De volgende stap is namelijk om de verzamelde bruikbare materialen te gaan recyclen. De kinderen worden uitgedaagd om met het materiaal te bouwen, te dromen, oplossingsgericht te denken, te onderzoeken of juist actie te voeren voor een afvalvrije toekomst.

Basisonderwijs en BSO
Troep-Coup is ontwikkeld voor het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang en bedoeld voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. De game bestaat uit meerdere onderdelen: het verhaal, een digitale game en een recycle- en maakproces. Het programma wordt in 2020 op meerdere KindeRdam BSO’s in Rotterdam aangeboden. Zie voor meer informatie www.troepcoup.nl en www.kinderdam.nl.

KindeRdam Troep Coup 1KindeRdam Troep Coup 2

Zien hoe Troup-Coup in de praktijk werkt? Klik hier:

https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/936032/rotterdamse-kinderen-combineren-gamen-met-het-verzamelen-van-zwerfafval-

http://www.openrotterdam.nl/Ruimteschip+loze+alien+wil+terug+naar+eigen+planeet/nieuws/item?1152844