Vorig jaar zijn we binnen KindeRdam gestart met de cursus OuderTeam, in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de Gemeente Rotterdam. Met deze cursus kunnen aankomende ouders zich voorbereiden op het ouderschap. 

Voor 2020 stonden er 6 cursussen gepland.  Door corona heeft OuderTeam even stilgestaan maar inmiddels hebben we de trainingen weer kunnen opstarten in digitale vorm. 

De cursus wordt gegeven door één van de zorgcoördinatoren, Marieke Oosterman-Meijster. In plaats van een training op locatie, wordt de presentatie nu via Microsoft Teams verzorgd. De oefeningen die ouders moeten doen, voeren ze nog steeds samen uit, alleen nu in hun eigen huiskamer.

De eerste ervaringen zijn positief. Er zijn nu drie groepen gestart en de aanstaande ouders geven aan dat ze heel blij zijn met een cursus die zich richt op het leven ná de bevalling. Ook vinden ouders het leuk om andere stellen te leren kennen die in dezelfde fase zitten. De aanstaande moeders konden vaak niet naar clubjes waar ze mede-zwangeren leren kennen, dus dan is dit heel fijn. De deelnemers zouden het zelfs leuk vinden om elkaar in het najaar echt te ontmoeten met de baby’s. We gaan kijken of dat mogelijk is tegen die tijd. 

En natuurlijk hopen we dat we veel van de kinderen die geboren gaan worden, te mogen begroeten op één van onze locaties! 

Wil je meer weten? Of weet je iemand die wil deelnemen aan de cursus? Ga naar www.cjgrotterdam.nl/ouderteam of neem contact op met Eveline van Tillo Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..