Pedagoog

Su'en Verweij
Pedagoog

Locatiemanager

Saskia van Helden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatiemanager

Adres

Hoyledestraat 25
3036 LP Rotterdam
Rotterdam Noord
T 06 - 89 99 16 64

LRK-nummer 235.855.078


BSO De Fontein is onderdeel van Integraal Kindcentrum De Fontein. De BSO is gehuisvest in de dynamische buurtschool De Fontein. In het historische pand treffen kinderen en ouders met verschillende achtergronden elkaar. Het overgrote deel van onze kinderen woont op loopafstand.

IKC De Fontein
Binnen het IKC ‘wonen’ de Peuteropvang van Peuter&Co, de basisschool en de BSO samen onder één dak. In onze samenwerking vinden we het belangrijk dat kinderen van en met elkaar kunnen leren. Opvang en onderwijs sluiten daarom goed op elkaar aan. We werken vanuit één visie en werken met een doorgaande leerlijn. We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van dezelfde methodes. In de praktijk spelen en werken we dus ook veel samen.

Een Toffe Tijd op BSO De Fontein
De BSO is er voor de kinderen van het IKC De Fontein vanaf groep 1 tot en met groep 8. De BSO biedt ouders de gelegenheid hun gezin met hun werk te combineren. Maar voor kinderen is de BSO vooral een plek waar ze worden uitgedaagd hun talenten te ontplooien en nieuwe talenten te ontdekken. Onze pedagogisch medewerkers doen dat met activiteiten die de nieuwsgierigheid prikkelen. Een groot voordeel van de BSO is dat deze binnen/rond de vertrouwde omgeving van school plaatsvindt. Dat is fijn voor de kinderen én voor de ouders.

We doen op de BSO veel aan sport en spel, het liefst buiten, op het mooie, duurzame natuurplein. We zitten niet voor niets in een Lekker Fit! school. Daarnaast organiseren we ook regelmatig bijzondere workshops voor de kinderen. Dansen, zingen, bootcampen, freerunnen, toneelspelen… en nog veel meer. Wil een kind soms liever even wegdromen in een mooi boek of naar muziek te luisteren, dan is dat natuurlijk ook goed. Veel mag, niets moet. We vinden het vooral belangrijk dat de kinderen een Toffe Tijd hebben op de BSO.

De leidsters betrekken de kinderen bij de dagelijkse activiteiten en luisteren naar hun wensen. De BSO is ook een plek waar kinderen leren rekening te houden met elkaars mening en achtergrond. Dat is goed voor nu én voor later.Vakantieopvang op IKC de Lis
In de schoolvakanties hebben we BSO Vakantieland. BSO Vakantieland vindt een stukje verderop plaats, op de BSO van IKC de Lis, aan de Bieslandstraat 61. Zes weken lang doen de kinderen allerlei leuke activiteiten rondom een centraal thema. Ook worden er regelmatig uitstapjes in de omgeving georganiseerd. Kortom, geen tijd om je te vervelen!

Bereikbaarheid: Tramlijn 4 en 8, halte Soetendaalseweg. 
Parkeergelegenheid: Er is voldoende betaalde parkeergelegenheid in de omgeving.

OPENINGSTIJDEN

maandag:

uitgaan school

18:30 uur

dinsdag:

uitgaan school

18:30 uur

donderdag:

uitgaan school

18:30 uur

vrijdag:

uitgaan school

18:30 uur

vakanties ma/din/don/vrij:

07:30

18:30 uur