Vanaf vrijdag 7 april delen medewerkers van KindeRdam ruim 2300 prentenboeken uit. Alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar...

...op de kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen van KindeRdam in Rotterdam, Hoogvliet (rt) en Krimpen aan den IJssel worden getrakteerd op de avonturen van De Gruffalo.

Els Maasdam, directeur KindeRdam: “Voorlezen is erg belangrijk voor jonge kinderen. Het zorgt voor een goede taalontwikkeling en woordenschat, en biedt daarmee een betere start op de basisschool. En natuurlijk is het ook gewoon heerlijk om weg te dromen bij een mooi, grappig of spannend verhaal. Onze medewerkers op de kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen lezen daarom dagelijks voor. De kinderen genieten daar zichtbaar van.”

Yvonne Vorage en Els Maasdam deelden vrijdag 7 april de eerste boeken uit. Op kinderdagverblijf De Olifant in Rotterdam en kinderdagverblijf Groenendaal in Krimpen aan den IJssel werden de kinderen voorgelezen. Yvonne: “Een aantal kinderen kende het boek al heel goed. Zo werden zinnen aangevuld als de kinderen al wisten wat er komen ging. Om op deze manier met kinderen het gesprek aan te gaan, was erg leuk!”

Een prentenboek voor iedereen
KindeRdam ondersteunt hiermee de campagne ‘een prentenboek voor iedereen’. Deze actie is ontstaan uit een samenwerking tussen de landelijke boekhandels. Jaarlijks wordt een prentenboek uitgekozen dat voor een klein bedrag in de Nederlandse boekhandels te koop is. En dit jaar is dat het prentenboek van De Gruffalo (geschreven door: Julia Donaldson en Axel Scheffler).